088 990 98 03
ma t/m vr van 9.00-18.00 uur

Onderkoeling

Onderkoeling (hypothermie) betekent dat je lichaam sneller warmte kwijtraakt dan dat het warmte produceert. Dit kan in een aantal gevallen een gevaarlijk lagere lichaamstemperatuur veroorzaken. De gemiddelde lichaamstemperatuur van de mens ligt rond de 37 graden Celcius. Onderkoeling is iets dat plaatsvind wanneer het lichaam een lichaamstemperatuur bereikt onder de 35 graden Celcius. Onder de 32 graden Celcius wordt het gezien als een kritieke situatie.

Onderkoeling wordt vaak veroorzaakt door het worden blootgesteld aan een zeer koude temperatuur of koud water. Het belangrijkste bij onderkoeling is om de lichaamstemperatuur van de persoon in kwestie zo snel mogelijk weer op de juiste hoeveelheid te krijgen, maar niet actief. Bij onderkoeling is het hart erg prikkelbaar, wat gevaarlijk kan zijn.

Wanneer iemand ernstig onderkoeld is, dan is het van belang dat er snel wordt gehandeld. Bel 112 en breng de persoon in kwestie in een zo warm mogelijke en beschutte omgeving. Probeer verdere onderkoeling tegen te gaan door de persoon in kwestie warm in te pakken in bijvoorbeeld dekens.


Vacatures

Werken als ALS-er op evenementen? Bekijk de vacature en meld je snel aan!

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-990 98 03
evenementenzorg@wittekruis.nl

Zij kozen voor Witte Kruis Evenementenzorg

Dit zijn klanten van ons gewend