Evenementen Advisering | Evenementenzorg

Evenementen Advisering

Tijdens een evenement wil je niet voor verrassingen komen te staan, zeker niet op het gebied van de gezondheid en veiligheid van bezoekers. Bij een groot evenement wordt naast een draaiboek ook een veiligheidsplan gemaakt. Onze adviseurs helpen daar graag bij.

Maatwerk

Het soort terrein, het soort publiek en de soort activiteiten op het evenement bepalen welke voorzieningen nodig zijn. Daarnaast houden wij natuurlijk rekening met opschaling in geval van calamiteiten, zoals bijvoorbeeld noodweer of paniek in de menigte. Bij sommige, kleinere evenementen is een aantal mobiele eerstehulpverleners of een aantal hulpverleners in één EHBO-post voldoende, terwijl bij andere evenementen EHBO-posten op verschillende locaties – langs een route of verspreid over het terrein – wenselijk zijn. Worden er meerdere posten ingezet dan kunnen wij deze posten voorzien van uitrustingen die zijn toegesneden op de specifieke wensen ter plekke. Kortom; ieder evenement kan zich verzekeren van ons maatwerk.

Binnen ons vakgebied ontzorgen wij de evenementorganisatie zoveel mogelijk. Na een intake maken wij een analyse en schrijven we in nauw overleg een up-to-date veiligheidsplan. Wij dragen, op basis van uw veiligheidsplan, vervolgens zorg voor voldoende medische voorzieningen van goede kwaliteit op de locatie, tijdens het evenement en tijdens de op- en afbouwdagen.

Veldnorm

In 2019 is de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) officieel gepubliceerd. Lang was onduidelijk op welke (medische) zorg een bezoeker van een festival of sportevenement kon rekenen. De snelle groei van (grote) festivals en evenementen en vooral de grote verscheidenheid in de kwaliteit en de organisatie van evenementenzorg maken de veldnorm noodzakelijk. Uit analyse van een reeks incidenten is namelijk gebleken dat die zorg niet altijd goed is geregeld. Zo is vaak onduidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is en welke bevoegd- en bekwaamheid de verschillende zorgverleners hebben. Witte Kruis Evenementenzorg werkt met de veldnorm als uitgangspunt en ondersteunt de doorontwikkeling hiervan.

Covid-19

Evenementenzorg en Covid-19? Bel ons voor advies: 088-339 47 57
Of bekijk de richtlijnen evenementenzorg (veldnorm)

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-339 47 57
evenementenzorg@wittekruis.nl