Nieuws | Evenementenzorg

Nieuws

Kennisdeling over hulpverlening op evenementen en festivals met studenten geneeskunde

Vanuit de studievereniging MSFU “Sams” Geneeskunde (UMC Utrecht) werd gisteravond een webinar en kennisdeling voor studenten geneeskunde georganiseerd over medische hulpverlening tijdens evenementen, festivals en concerten. Onze collega Henk Schovers (Manager evenementenzorg en werkzaam als ambulancecollega) was uitgenodigd om vanuit zijn jarenlange expertise in de evenementenzorg de studenten bij te praten over alle facetten van het boeiende vakgebied.

Goed bezig Henk! We hopen snel weer hoogwaardige medische zorg en EHBO te kunnen verlenen op evenementen, festivals, concerten en sportwedstrijden en hopen samen met de evenementenbranche op betere tijden.

Jan-Pieter Slijkhuis te gast in Podcast 3FM over EHBO op evenementen en festivals

Wat gebeurt er in de EHBO tent op evenementen en festivals? Wat maken de EHBO-vrijwilligers en zorgprofessionals (o.a. artsen en ambulancepersoneel) allemaal mee tijdens een evenement of festival?

Welke soorten drugs wordt er allemaal gebruikt door de bezoekers en hoe ga je daar als EHBO-er / zorgprofessional mee om? Wanneer is het verstandig om EHBO en medische hulpverlening in te huren voor een evenement, sportwedstrijd of festival? Het is allemaal te beluisteren in de nieuwe podcast ‘unseen heroes’ van 3FM.

Onderzoek naar hitteberoerte of heatstroke tijdens sportwedstrijden

Een hitteberoerte of heatstroke tijdens hardloopwedstrijden of andere inspanning kan heel gevaarlijk zijn. Het Radboudumc is nu een onderzoek gestart naar de oorzaken, behandeling en gevolgen hiervan.   De onderzoekers van het Radboud UMC doen een oproep aan sporters en militairen, die in de afgelopen 10 jaar een hitteberoerte hebben gehad, om deel te nemen […]

Pagina 1 van 2

Covid-19

Evenementenzorg en Covid-19? Bel ons voor advies: 088-339 47 57
Of bekijk de richtlijnen evenementenzorg (veldnorm)

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-339 47 57
evenementenzorg@wittekruis.nl