Nieuws | Evenementenzorg

Nieuws

Witte Kruis Evenementenzorg en Safetyboat.nl bundelen hun krachten

De best mogelijke zorg bij evenementen op- en aan het water. Dat is de doelstelling van de samenwerking tussen Safetyboat.nl en Witte Kruis Evenementenzorg. De samenwerking werd deze week symbolisch bekrachtigd door het overhandigen van een reddingsboei.

Er vinden jaarlijks honderden evenementen op en rond het water plaats. De afgelopen zomer hebben we gezien dat recreatie en vermaak op en rond het water niet zonder risico is. De noodzaak voor deskundig toezicht en gespecialiseerde zorgverleners bij evenementen met een verdrinkingsrisico is dan ook actueler dan ooit. “Door het bundelen van ieders expertise zijn wij in staat om evenementen van klein tot groot te voorzien van kwalitatieve zorg. Zo zorgen wij samen voor minder incidenten op en rond het water.” aldus Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl

Jan-Pieter Slijkhuis te gast in Podcast 3FM over EHBO op evenementen en festivals

Wat gebeurt er in de EHBO tent op evenementen en festivals? Wat maken de EHBO-vrijwilligers en zorgprofessionals (o.a. artsen en ambulancepersoneel) allemaal mee tijdens een evenement of festival?

Welke soorten drugs wordt er allemaal gebruikt door de bezoekers en hoe ga je daar als EHBO-er / zorgprofessional mee om? Wanneer is het verstandig om EHBO en medische hulpverlening in te huren voor een evenement, sportwedstrijd of festival? Het is allemaal te beluisteren in de nieuwe podcast ‘unseen heroes’ van 3FM.

Onderzoek naar hitteberoerte of heatstroke tijdens sportwedstrijden

Een hitteberoerte of heatstroke tijdens hardloopwedstrijden of andere inspanning kan heel gevaarlijk zijn. Het Radboudumc is nu een onderzoek gestart naar de oorzaken, behandeling en gevolgen hiervan.   De onderzoekers van het Radboud UMC doen een oproep aan sporters en militairen, die in de afgelopen 10 jaar een hitteberoerte hebben gehad, om deel te nemen […]

Blog: Lachen geblazen? (door: Jan-Pieter Slijkhuis)

Het fenomeen lachgas zien we steeds meer opduiken tijdens festivals en evenementen. Jongeren willen nieuwe dingen uitproberen. En lachgas, dat is toch een onschuldige partydrug? In de stad en rond evenementen duiken achter bomen koeriers op met bakfietsen van waaruit lachgas wordt verkocht. De handige verkopers omzeilen hiermee de ventvergunning door zich voor te doen als koeriersbedrijf. Burgemeester Halsema van Amsterdam wil dit op korte termijn een halt toeroepen, maar heeft nog geen passende oplossing. Ik verwacht dat ze binnenkort een ‘proefballonnetje ’ zal oplaten over dit onderwerp in haar gemeenteraad.

Pagina 1 van 1

Covid-19

Evenementenzorg en Covid-19? Bel ons voor advies: 088-339 47 57
Of bekijk de richtlijnen evenementenzorg (veldnorm)

direct offerte

Direct een offerte aanvragen? Wij reageren binnen 2 dagen!

Direct contact:

Direct contact?Ons team staat voor je klaar!
088-339 47 57
evenementenzorg@wittekruis.nl